Crockpot
..Een toverpotje met stekker, dat zeer geleidelijk en secuur gerechten gaart.
In de vluchtige hedendaagse maatschappij leek geen plaats meer voor langkook-gerechten. Terwijl wereldwijd de mooiste recepten lagen te verpieteren, werd hard gewerkt aan de Crock-Pot slowcooker: het antwoord op de vraag of we ooit nog pruttelgerechten op tafel mochten verwelkomen. Ja dus! Aanbakken of overgaar koken is geen mogelijkheid. Een dag is in te delen naar behoefte, terwijl de Crock-Pot slowcooker in de keuken (veilig!) doorpruttelt.
1. De Smaak
Neem een willekeurig stukje vlees. Het weefsel van vlees bevat verschillende soorten eiwitten, elk met een eigen functie. Wat in dit geval van belang is: bij 55 graden gaan zogeheten myosinevezels krimpen, waardoor spiercellen vocht losgelaten. Bij temperaturen van rond de 65 graden beginnen collageenmoleculen te veranderen. Deze taaiere moleculen, die als functie hebben de spieren stevig bij elkaar houden, smelten. De vrijgekomen gelatine lost op in het stoofvocht waardoor een rijke jus ontstaat. Maar belangrijker: zo krijgt de Crock-Pot slowcooker ieder stukje vlees botermals! Maar de Crock-Pot slowcooker is echt niet alleen je vleesspecialist! De relaxte bereidingswijze is een openbaring voor het maken van al jouw gerechten. Pudding, risotto, groente, paté, saus, cake, bouillon.. Ga voor avontuur! Maar ontdek ook de enorme toegevoegde waarde die de Crock-Pot slowcooker voor jouw lievelingsgerechten heeft!
2. lekker simpel
Normaal zijn we van gemakseten niet gewend dat het vers en gezond is! Vanaf nu wel.
3. Energie
Slowcooken bespaart energie. Niet alleen omdat werk uit handen wordt genomen, maar ook omdat het apparaat op stand LOW niet meer stroom gebruikt dan 150 watt en op stand HIGH niet meer dan 210 watt. Laat je de Crock-Pot slowcooker de hele dag aanstaan verbruikt hij maar ongeveer €0,37 aan stroomkosten, veel duurzamer dan gas of een oven.
4. Portemonnee
Weinig energieverbruik, dus geld besparend! Maar wat te denken van het gegeven dat minder duur vlees vanaf nu ook aan alle kwaliteitswensen voldoet? De Crock-Pot slowcooker maakt mals! Bovendien: vlees krimpt in de Crock-Pot slowcooker nauwelijks, waar in de braadpan vlees gemiddeld 35% aan gewicht verliest, en in de oven zo’n 25%!