End of content

End of content

Paellapannen

Paellapannen: Paella, dit Spaanse klassieke gerecht heeft ook eigenlijk geen introductie nodig.

Als je wel eens in Spanje op vakantie bent geweest, heb je vast wel eens paella gehad. Dit rijstgerecht met kip en garnalen is typisch Spaans en een heerlijk eenpansgerecht dat bij iedereen wel in de smaak valt. De beste paella maak je prima zelf in de paella-pan. De doorsnee vanaf 32 cm tot 46 cm is groot genoeg voor een flinke hoeveelheid paella of een ander eenpansgerecht dat je met omscheppen bereid.

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia. Heeft als basis ingrediënt rijst. Hoe de paella wordt gemaakt verschilt per gezin en ook per plaats.  Over het algemeen zitten er de volgende producten erin: zeevruchten, kip, tomaat, saffraan en tevens doperwten.

Dit typisch Spaanse gerecht wordt over de hele wereld gegeten. Voor een optimale smaakbeleving, ook altijd in een paellapan de paella klaar maken. Paella is niet voor niets vernoemd naar het gerecht wat wordt bereid. Het Valenciaanse woord voor ‘pan’ is namelijk ook Paella.

Een goede paella pan is over het algemeen een lage, maar grote en ook brede pan. Het ontbreken van stevige handgrepen mag ook niet ontbreken. Paella roer je niet, maar schep je om. Dit is juist ook door de vorm van een paella pan ook zo goed mogelijk.

We hebben naast deze paellapannen ook nog een ruim assortiment aan andere soorten pannen. Bekijk hiervoor ons complete aanbod aan pannen.